вторник, 1 февраля 2022 г.

 МЕТОДИСТИ-ПОЗАШКІЛЬНИКИ

    26 січня 2022 року відбулося чергове засідання методичного об'єднаня методистів-позашкільників. Тема зустрічі - "Сучасні технології організації методичного супроводу підвищення професійної компетентності педагога закладу позашкільної освіти".
    Опитування наприкінці попереднього навчального року показало, що в кожному закладі позашкільної освіти міста є "родзинки", які стануть у нагоді колегам: будуть прикладом для наслідування чи призведуть до народження нових ідей.
    На засіданні керівник МО Самойлова І.А. розповіла про базові принципи андрагогіки як мистецтва та науки допомоги дорослим у навчанні.
    Представники методичної служби ЦДЮТ Горбенко С.І. і Костюкова А.В. поділилися досвідом проведення відеотренінгу для керівників гуртків “Використання інноваційних методів, форм роботи та способів навчання і виховання в освітньому процесі закладу” та педагогічної ради, присвяченої питанням національно-патріотичного виховання, у формі квесту.
Методист ЕМАН Ященко Н.М. розповіла про особливості методичного супроводу молодих та малодосвідчених педагогів.
    Скупа О.С., методист туристсько-краєзнавчого відділу ЕЦТКС, представила досвід організації дистанційної роботи за допомогою Google Клас, навчального відео на прикладі он-лайн змагань з паркового орієнтування.
    Цілу скарбницю прийомів, форм роботи з педагогами і вихованцями спортивно-оздоровчих гуртків презентувала методист фізкультурно-спортивного та оздоровчогого напрямів - Горбатенко Ю.В.
    Терпімова В.М., консультант ЦПРПП, запропонувала свою допомогу у підвищенні цифрової компетентності педагогів засобами дистанційного курсу «Цифровий кейс педагога ЗПО».
Дві години спілкування виявилися цікавими і корисними. Кожен з учасників зустрічі повернувся до свого закладу з новими ідеями, пропозиціями.


Комментариев нет:

Отправить комментарий